maanantai 11. marraskuuta 2013

Tuotteet


Kori on ommeltu. Purjerenkaiden kiinnitys on testattu onnistuneesti. Painokokeilut on tehty. Seuraavaksi tuli päättää kudottavat tuotteet, laskea loimen pituus ja lankojen menekit.

Koska opinnäytteeni oli koko ajan ollut kehittelyä, kokeilua ja tuotteiden etsintää, päätin loimen pituutta laskiessani, että kudon kangasta reilusti. Opettajan ehdotuksesta pituutta venytettiin vielä hieman lisää, että saan tarpeeksi kokeiluvaraa painokuvioille. Päädyin kudottavissa tuotteissa seuraaviin:

iso-Tasku: Useita taskuja sisältävä säilytin. Säilytin ei erillisiä kiinnikkeitä tarvitse, vaan sen voi heittää tangon tai vetimen yli. Taskuihin tulee painokuvio.

pikku-Tasku: Tuotteen voi kooltaan mieltää lehtitelineeksi, se on mitoitettu A4-kokoisille lehdille. Siinä on kaksi samankokoista taskua päällekkäin. Purjerenkaat ovat seinäkiinnitystä varten. Päällimmäiseen taskuun tulee painokuvio.

mini-Tasku: Tuote on samanlainen kuin yllä mainittu pikku-Tasku, mutta kooltaan pienempi, noin A5.

kori: Perinteisempää säilytintä edustaa sisustuskori, johon omaleimaisuutta tuo materiaalit ja painokuvio. Pohjasauman ompelen koneompeleella, sivusaumat ovat kankaassa itsessään.  Jotta kori olisi mahdollisimman tukeva ja pysyisi muodossaan, kudon kangasta enemmän ja taitan sen korin sisään. Koriin tulee kaksinkertainen kangas.

origamikori: Kaikkein haastavin tuote, jota varten kudon tasoksi levitettävää kangasta. Mittojen kanssa on oltava tarkka, koska kankaan tulee olla neliön mallinen. Puolet kankaasta saa painokuvion, toinen puoli jää mustaksi. Taittelu tapahtuu silitysraudan avulla. Pohjan ompelen käsin niin, että taitokset pysyvät paikoillaan.


Loimen pituus: 6,50 m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti