sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kankaanpainanta

Alkuviikko kului kankaanpainon merkeissä. Maanantaina tein painokokeilut ja suurimman osan varsinaisista, lopullisiin tuotteisiin tulevista painoista. Joihinkin tuotteisiin painaminen onnistui aika hyvin, joissain väriä ei vain ollut tarpeeksi.
Tiistaille jäi kuvioiden korjaus, jonka suoritin pensselillä. Sivelin kuvion päälle pigmenttipastaa. Lopuksi painoin kuvion päälle puuvillakankaan, joka imi liian värin pois. Rajauksessa apuna käytin maalarinteippiä.
Keskiviikkona kiinnitin painokuviot prässäämällä.

Painojälkeen olen tyytyväinen. Olin varautunut siihen, että tuollaiseen hieman epätasaiseen pintaan väri ei välttämättä joka kohtaan yhtä hyvin pääse. Opettaja sai jännitystäni lievennettyä kertomalla korjaavista toimenpiteistä, joita voitaisiin tehdä, jos painaminen ei onnistu halutulla tavalla. Tämä helpotti oloa, sillä kankaanpainanta oli selvästi se kohta opinnäytteessäni, jota jännitin eniten. Painokuvion painettuani en pystyisi tekemään samanlaisia peruuttavia liikkeitä, kuten esimerkiksi kangaspuissa. Sen lisäksi painokuvio oli työssäni aika hallitsevassa osassa, joten kankaalle kaatunut väriastia tai sormenjäljet olisi vaikuttanut ikävällä tavalla lopputulokseen.
Jännitystä lievensi myös se seikka, että minulla oli tarpeeksi kokeilukappaleita. Painaminen alkoi tuntua jo rutiinilta, kun vuoroon tuli lopullisten tuotteiden kankaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti